Stap voor stap wijzer (27 mei)

Hoi,

En zo wordt ik iedere dag weer een stapje wijzer. Want reken er maar op, dat je wat meemaakt op 6-jarige leeftijd!

Dat begon vanmorgen op de fiets:

"Hé pap; die mevrouw hé, je weet wel wie ik bedoel! Die met die dikke buik, die zal wel bijna een kindje krijgen!"

(Papa weet dus wie ik bedoel): "Nou, ik geloof dat dat nog wel een paar weken duurt hoor!"

Nou, dat weet ik niet hoor, het is al zo'n ronde buik, het kindje zal wel snel komen. En misschien heeft die dan ook wel Turner, net als ik!"

Tsja, en hoe leg je dan als vader uit, hoeveel 1 op de 5000 is, als je nog maar net tot 20 kan tellen.....

"Nou Liek, die kans is heel klein hoor. Het kan wel, maar als je alle mensen in ons dorp bij elkaar zet, dan zijn er misschien maar 4 of 5 die dat hebben. Zo weinig is dat!"

Ik val er stil van en begin meteen over een ander onderwerp, want dit gaat me veel te ver! Maar op een andere vraag geeft papa geen antwoord. Hij zit te denken.... 4 of 5.....


Vanavond is het dan eindelijk zo ver. Mijn grote broer zou het al lang hebben moeten doen, maar hij moest even iets aangespoord worden. Maar nu worden mijn vissen schoongemaakt; tenminste, dat werd mij meegedeeld.

Ja hallo, zeggen ze natuurlijk helemaal verkeerd. Ik dacht dat die vissen onder de douche moesten, maar nee, alleen die glazen bak moest schoon gemaakt worden. En niet de vissen! Flauw hoor. Ik had ze best onder die straal willen zien staan..... haha! Weer wat geleerd. Vissen schoonmaken is dus niet vissen schoonmaken, maar de glazen bak en weer vers water er in!

Liefs,
Lieke


Reacties